Wie zijn wij

Bij deze nemen we de gelegenheid om onszelf aan u voor te stellen.


Wij zijn Bram en Jenny De Vos. Samen hebben we twee kinderen Joan en Remco. Joan woont samen met Marcel. Wij zijn de trotse opa en oma van Mick en Cody, de zoontjes van Joan en Marcel. Remco woont samen met Regina. Bram en Remco zorgen voor de melkveehouderij en ik heb de camping onder mijn hoede.

Een stukje geschiedenis.

Het melkveebedrijf “Zorg en Hoop” werd opgericht in 1913. Vader en moeder de Vos kwamen in 1947 naar de boerderij in Lemelerveld, waar het nu nog steeds gevestigd is. Sinds 1990 hebben Bram en Jenny de Vos de leiding. Zoon Remco is na zijn afstuderen aan de agrarische hogeschool fulltime gaan meedraaien in het bedrijf. “Zorg en Hoop” is een modern boerenbedrijf met ruim 175 melkkoeien, 65 pinken (jongvee) en 75 kalveren. De koeien worden gemolken door vier melkrobots.

Voor de voederwinning wordt 72 hectare grond gebruikt. In 2010 is onze boerderij uitgebreid. Er is een nieuwe stal bijgebouwd, waar de koeien nu gemolken worden. De oude stal kreeg daardoor een nieuwe functie. In deze stal staan nu de drachtige (jonge) koeien en ook worden in deze stal de kalveren geboren.

In de nieuwe stal bevinden zich ook de uitkijktoren en het educatiecentrum. De uitkijktoren is gemaakt in het dak van de stal en biedt u een prachtig panorama uitzicht over het boerenerf en de omgeving. Vanuit hier is ook onze interessante wandelroute langs de percelen te zien. Deze wandelroute geeft niet alleen interessante informatie over wat er allemaal op de boerderij en het erf gebeurt, maar laat je ook kennis maken met dieren, vogels en planten die op het platteland voorkomen. De informatiebordjes langs de route wijzen u hierop, daarnaast is het mogelijk om even lekker te rusten op de bankjes.
De camping

In 1997 is de boerderijcamping opgericht, eerst onder dezelfde naam als het melkveebedrijf: Camping Zorg en Hoop, maar sinds enkele jaren SVR Camping de Vos. We wilden naast de rust en ruimte en gezelligheid die onze locatie biedt, u ook de gelegenheid bieden om kennis te maken met een modern melkveebedrijf.

Inmiddels zijn we een aantal jaartjes verder en kunnen we gerust stellen dat het zeer succesvol is geweest! We hebben al zeer veel campinggasten mogen ontvangen. Het grootste compliment komt van de campinggasten zelf: ze komen met regelmaat terug om hier, bij ons, vakantie te vieren!

Lijkt het u leuk om een keer mee te helpen op de boerderij, vraag het gerust aan de boeren of u kunt helpen. Mocht u echter alleen komen voor uw rust en privacy, ook dat is bij ons geen enkel probleem. U mag gerust meedoen met onze activiteiten, niets hoeft, veel mag.


Hierboven een overzicht van het terrein. De lichtgroene vlakken zijn de velden van de camping. De begroeiing staat er niet bij voor het overzicht, maar alle staanplaatsen zijn omringd door struiken en bomen.